o nas

“Našo zgodbo ustvarjajo 3 generacije, vsaka je svojemu posestvu dodala nekaj svojega, a vsem je skupno eno: ‘Prisluhni naravi in je ne prehitevaj, kajti le s tem boš dobil osnovo za vrhunsko vino’.”

Naša zgodba

Prve trte je zasadil nono Franc nekje okoli leta 1955. Leta 1990 je kmetijo prevzel njegov sin Zdravko, ki je kmetijo povečal na sedanjih 3,5 ha in jo tehnološko opremil. Kmetija je bil znana predvsem po odprtih vinih, najbolj po sauvignonu. Zaradi prezgodnje smrti očeta sem leta 2011 kmetijo prevzel jaz, Aleks, ki jo tržim pod blagovno znamko Mihelj. Na kmetiji smo uredili degustacijski prostor in majhno vinoteko. Poleg sveže linije zadnja leta vse več pozornosti posvečamo zrelim in maceriranim vinom, ki jim sam pravim »vina z dušo«.

Naš nono in naš tata

1955

Dobrih 70 let nazaj nono Franc zasadi prve trte.

1990

Tata Zdravko prevzame kmetijo in jo razširi na 3.5 hektara.

2011

Prevzamem kmetijo jaz, Aleks, ki jo tržim pod blagovno znamko Mihelj.

naši vinogradi

Naši vinogradi se nahajajo v osrednjem delu Vipavske doline tik ob reki Vipavi. Obdelujemo 3,5 ha vinogradov in pridelamo 60 % belega, 40 % rdečega grozdja oziroma 25.000 litrov vina. Spadamo med manjše do srednje velike vinogradnike v Vipavski dolini. Pri pridelavi in predelavi sledimo tradiciji, ki jo vsako leto dopolnjujemo z novo tehnologijo, kar se odraža tudi na kakovosti naših vin.

hektarja

Litrov

naša ekipa

Brez predane ekipe so uspehi zgolj sanje.

Aleks Mihelj

/ Vinar, nosilec kmetijske dejavnosti.

Špela

/ Glavna pomočnica vinarja.

Prijatelji in družina

/ Glavni trgači in spodbuda.

Sledite nam:

Kontakt: